List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam Set-10

List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam Set-10:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.


1).Pick out a Non-antigen. Entry of _________.
a)    Germ
b)    Toxins of germs
c)    New forms of protein
d)    Mother’s milk



2).The viral disease is ___________.
a)    Rabies
b)    Cholera
c)    Malaria   
d)    Tyohoid  



3).In a healthy state, a person keeps himself __________.
a)    Physically fit   
b)    Socially fit
c)    Mentally fit
d)    Physically, Mentally and Socially fit



4).A mentally healthy person __________.
a)    Accepts his failure    
b)    Does not accept his failure
c)    Ruins his life for the failure
d)    Accepts the failure and works towards success



5).A person adjusting himself in society _________.
a)    Find fault with other   
b)    Does not maintain interpersonal relationship with his family members
c)    Quarrels with his neighbours
d)    Maintains interpersonal relationship with his family members and will not quarrel



6).Normal blood sugar level of a healthy body is _________.
a)    80-130mg/100ml of blood under, fasting conditions
b)    70-120mg/100ml of blood under, fasting conditions
c)    60-140mg/100ml of blood under, fasting conditions
d)    80-120mg/100ml of blood under, fasting conditions



7).One of the following cell secretes insulin, pick out the right answer.
a)    Alpha cells of islets of Langerhans   
b)    Beta cells of islets of Langerhans
c)    Gamma cells of islets of Langerhans
d)    Yellow cells of islets of Langerhans



8).Expulsion of excess unused glucose in the urine due to less production of insulin leas to _________.
a)    Hypertension
b)    Diabetes mellitus
c)    Obesity
d)    Diabetes insipidus




9).Pick out the odd one out ___________.
a)    Renal failure
b)    Hypertension
c)    Pellagra   
d)    Coronary heart diseases



10).___________ is an inherited disorder of melanin metabolism, characterized by the absence of melanin in the skin, hairs and eyes.
a)    Rickets
b)    Albinism
c)    Critinism
d)    Beri-Beri



Answers:                                 
1). d)   2). a)   3). d)   4). d)   5). d)   6). d)   7). b)   8). b)   9). c)   10). b)

People Also Visited: