List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC CGL Exam Set-13

List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-13:
The List of Important GK questions from Economic and Commerce were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.


1).The density of population in India per sq.km as per 2011 census was _________.
a)    156
b)    235
c)    198
d)    382



2).The Life Insurance Corporation was established on ___________.
a)    1st Jan. 1950
b)    1st May 1958
c)    1st Nov. 1953   
d)    1st Sep. 1956  



3).Out of the cultivated area, the area under irrigation is ___________.
a)    30.7%   
b)    35.2%
c)    47.6%
d)    36%



4).Which Bank has launched the ‘Everywhere Teller Machine’ (ETM) in India?
a)    HDFC Bank    
b)    Axis Bank
c)    ICICI Bank
d)    SBI



5).The Planning Commission was reconstituted in the year ___________.
a)    October 1948  
b)    March 1950
c)    January 1951
d)    June 1949



6).Three Annual Plans were launched in the years ________.
a)    1966 – 69
b)    1957 – 60
c)    1961 – 64
d)    1953 - 56



7).Small Scale Industries include all industrial units with a capital investment of _______.
a)    Rs. 5 Crore  
b)    Rs. 1 Crore
c)    Rs. 3 Crore
d)    Rs. 2 Crore



8).’Mahatma Gandhi Sethu’. The longest bridge in Asia has been built across the river ________.
a)    Ganges
b)    Tapti
c)    Yamuna
d)    Narmada



9).’Mixed Economy’ means ______________.
a)    Collaboration with a foreign country
b)    Giving equal opportunity to both private and public sectors
c)    Participation of labour   
d)    Giving equal importance to agriculture and industry



10).When was the rupee first minted in India?
a)    After independence
b)    During the Governorship of Lord Bentinck
c)    During the reign of Sher Shah
d)    During the reign of Ashoka



Answers:                                 
1). d)   2). d)   3). d)   4). b)   5). b)   6). a)   7). b)   8). a)   9). b)   10). c)

People Also Visited: