List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-12

List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-12:
The List of Important GK questions from Economic and Commerce were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.


1).Next to Punjab, the state, which tops in the yield of foodgrains per hectare is _______.
a)    Haryana
b)    Tamil Nadu
c)    Andhra Pradesh
d)    Maharastra



2).Which is the Public Sector Industry?
a)    BHEL
b)    Reliance
c)    TATA   
d)    Ashok Leyland  



3).The minimum Paid-up Capital requirement at present foe starting a new private Bank in India is ______________.
a)    Rs.200 Crores   
b)    Rs.500 Crores
c)    Rs.300 Crores
d)    Rs.100 Crores



4).Direct Tax code had come into force from _________.
a)    1st April,2012   
b)    1st April, 2011
c)    1st April, 2010
d)    1st April, 2009



5).The accounting year of RBI runs from ________.
a)    1st April to 31st March  
b)    1st July to 30th June
c)    1st January to 31st December
d)    1st October to 30th September



6).Who among the following is the head of the expert group setup by the Central Government to suggest restructuring of power utilities of seven major States including Tamil Nadu?
a)    N.Sivaraman
b)    B.K. Chaturvedi
c)    B.Madhavan
d)    S.Sadasivam



7).’Nirmal Bharat Abhiyan Yojana’ is associated with ___________.
a)    Construction of Houses for low income groups  
b)    Community toilets in slum areas
c)    Development of rural poor
d)    Development of urban poor



8).Which crop is sown on the largest area in India?
a)    Rice
b)    Sugargane
c)    Wheat
d)    Maize




9).Decimal Coinage was introduced in the year__________.
a)    1950
b)    1955
c)    1957   
d)    1960



10).The former name for State Bank of India was __________.
a)    Central Bank of India
b)    Imperial Bank of India
c)    United Bank of India
d)    People’s Bank of India



Answers:                                 
1). a)   2). a)   3). b)   4). a)   5). b)   6). b)   7). b)   8). c)   9). c)   10). b)

People Also Visited: