List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-10

List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam

List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-10:
The List of Important GK questions from Economic and Commerce were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

 1).When was the first economic census covering non-agricultural sector taken in India?
a)    1980
b)    1977
c)    1951
d)    1961



2).Every bank has to keep certain minimum cash balance with RBI is Called ________.
a)    Variable Reserve Ratio
b)    Cash Reserve Ratio
c)    Cash Discount Ratio   
d)    Trade Discount Ratio  



3).Which of the following taxes is NOT shared by the Central Government with the States?
a)    Union Excise duties    
b)    Customs duty
c)    Income tax
d)    Estate duty



4).___________ is NOT a Central Government tax.
a)    Income Tax  
b)    Customs Duty
c)    Land Revenue
d)    Corporation Tax



5).Which of the following is a direct tax?
a)    Entertainment Tax  
b)    Estate duty
c)    Excise duty
d)    Sales Tax



6)._________ is an indirect tax.
a)    Customs duty
b)    Corporation tax
c)    Wealth tax
d)    Gift Tax



7).FERA is ________ Exchange Regulation Act.
a)    Foreign   
b)    Forests
c)    Fiscal
d)    Finance



8).General agreement on Tariffs and Trade (GATT) came into existence in ________.
a)    1952
b)    1942
c)    1947
d)    1958



9).Which of the following is/are direct tax?
a)    Corporation tax   
b)    Income tax
c)    Wealth tax
d)    All of the above



10).which of the following is/are indirect tax(es)?
a)    Customs duty 
b)    Excise duty
c)    Corporation tax
d)    Both (a) and (b)



Answers:                                 
1). b)   2). b)   3). b)   4). c)   5). b)   6). a)   7). a)   8). c)   9). d)   10). d)

People Also Visited: