List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC CGL Exam Set-14

List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-14:
The List of Important GK questions from Economic and Commerce were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.


1).The first one paisa coin under the decimal system was issued in __________.
a)    April 1970
b)    March 1962
c)    August 1947
d)    September 1957



2).The food crop takes up ________ % of the cropped area.
a)    80
b)    75
c)    40   
d)    55  



3).FERA was changed into FEMA in 1998. FEMA stands for __________.
a)    Foreign Exchange Management Act    
b)    Foreign Exchange Management Administration
c)    Foreign Exchange Maintenance Act
d)    Foreign Exchange Monitoring Act



4).What is the effect of deficit financing on economy?
a)    Depression    
b)    Deflation
c)    Inflation
d)    Recession



5).Indian economy is more appropriately described as a __________ economy.
a)    Capitalist   
b)    Mixed
c)    Socialist
d)    agricultural



6).Which one of the following does not contribute to the development of Indian economy?
a)    Population growth
b)    Rising industrial output
c)    Modern technology
d)    Green revolution



7).According to 2011 Census, the most densely populated state in India is _________.
a)    Kerala   
b)    Bihar
c)    Uttar Pradesh
d)    West Bengal



8).According to 2011 Census, the least densely populated state in India is _______.
a)    Arunachal Pradesh
b)    Mizoram
c)    Sikkim
d)    Nagaland



9).As per the Union Budget of 2014-15, the income-tax exemption limit for persons below 65 years of age is ___________.
a)    Rs.3,00,000
b)    Rs.2,50,000
c)    Rs.2,75,000   
d)    Rs.2,25,000



10).Food for work programme was introduced during the _________ plan.
a)    Fourth
b)    Fifth
c)    Sixth
d)    Seventh



Answers:                                 
1). d)   2). b)   3). a)   4). c)   5). b)   6). a)   7). b)   8). a)   9). b)   10). b)

People Also Visited: