List of Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam 2015 Set-14

List of Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam 2015
List of Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam 2015 Set-14:
The List of Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam is given, below. These questions cover the topics like, Indian History and Culture, Economy, Geography, Indian Polity. Candidates those who are preparing for the examination can use this.

1).Who is the leader of save Narmada Campaign?
a)    Sundarlal Bhauguna
b)    Medha Patkar
c)    Anne Hazare
d)    M.S. Swaminathan



2).Who was the first cinematographer to be chosen for Dads Saheb Phalke award?
a)    Sriram
b)    Karnan
c)    V.K. Moorthy     
d)    Balakrishnan



3).The DSC prize for south Asian Literature was given to ___________.
a)    Song of blood and Sword     
b)    Chornicles of Corpse Bearer
c)    Nine Lives
d)    You can sell



4).INDRA- is the joint Naval exercise between the following countries.?
a)    India and America
b)    India and Japan
c)    India and Russia
d)    India and Australia



5).The Govermor of India appointed in 1948 a University Commission under the chairmanship of _________.
a)    Jhon Sergeant
b)    Dr. A. Lakshmanswami Mudaliyar
c)    Kothari
d)    Dr. S. Radha Krishnan



6).Which of the UN organization in concerned with welfare of the children?
a)    UNESCO
b)    UNICEF
c)    WHO
d)    FAO



7).National Library, the largest library in India is located at _________.
a)    Chennai
b)    Mumbai
c)    Delhi
d)    Kolkata



8).Wimbledon is related with the game of _____________.
a)    Hockey
b)    Football
c)    Cricket
d)    Lawn Tennis



9).The Oldest university is ___________.
a)    Nalanda
b)    Madras
c)    Venkateswara
d)    Madurai



10).Which country has got fast growth in computer sector?
a)    India
b)    China
c)    Japan
d)    Australia



Answers:                                 
1). b)   2). c)   3). a)   4). a)   5). d)   6). b)   7). d)   8). d)   9). a)   10). a)

People Also Visited: