List of Important General Awareness Questions for SSC-CGL Exam 2015 Set-13

List of Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam 2015
List of Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam 2015 Set-13:
The List of Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam is given, below. These questions cover the topics like, Indian History and Culture, Economy, Geography, Indian Polity. Candidates those who are preparing for the examination can use this.

1).Which State in India has China, Bhutan and Myanmar as its neighboring countries?
a)    Arunachal Pradesh
b)    Sikkim
c)    Meghalaya
d)    West bengal



2).Which state in India has Nepal, Bangladesh and Bhutan as its neighboring Countries?
a)    Mizoram
b)    Tripura
c)    West Bengal   
d)    Arunachal Pradesh



3).Which state in India has Nepal, Tibet (Autonomous Region of China) and Bhutan as its neighboring countries?
a)    West Bengal   
b)    Arunachal Pradesh
c)    Sikkim
d)    Nagaland



4).IN which city the headquarters of the U.N. Located?
a)    New york   
b)    Paris
c)    London
d)    Canberra



5).With which game is Reliance Cup is associated?
a)    Tennis   
b)    Football
c)    Hockey
d)    Cricket



6).That the earth is almost spherical, was first stated by __________.
a)    Ptolemy
b)    Aryabhatta
c)    Pythagoras
d)    Corpernicus



7).Who among the following is called the “Father of German unity”?
a)    Helmut Kohi  
b)    Mikhail Gorbachev
c)    George Bush
d)    Kariotto



8).__________ is the new currency of the European union nations.
a)    France
b)    Euro
c)    Marc
d)    Yeo



9).Which colour is the symbol of peace?
a)    Blue
b)    White
c)    Green    
d)    Red



10).__________ is called as little Japan of Tamil Nadu.
a)    Dindugul
b)    Rajapalayam
c)    Sivakasi
d)    Sattur



Answers:                                 
1). a)   2). c)   3). c)   4). a)   5). d)   6). c)   7). a)   8). b)   9). b)   10). c)

People Also Visited: