List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-12

List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams
List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-12:
The List of General Intelligence and Reasoning Questions for SSC- CGL exams were given below, Candidate those who are applied for this exam can use this questions for preparation.

Direction (1-5): In the following questions, a series is given, with one term missing. Choose the correct alternative from the given once that will complete the series.

1).BCFG, JKNO, RSVM, ?
a)    ZADE
b)    HIKL
c)    STUX
d)    MNPQ



2).CIM, HNR, MSW, ?
a)    SXA
b)    UYB
c)    RXB   
d)    ZEH  



3).2, 3, 6, 7, 14, 15, ?
a)    16   
b)    30
c)    31
d)    32



4).3120, ? , 122, 23, 4
a)    488   
b)    621
c)    610
d)    732



5).0, 5, 60, 615, ?
a)    6030  
b)    6170
c)    6130
d)    6000



6).Nithya is Sam’s sister. Mokan is Sam’s father, Selvan is Rajan’s son. Rajan is Mokan’s brother. How is Nithya related to Selvam?
a)    Daughter
b)    Sister
c)    Cousin
d)    Wife



7).A boy’s age is one fourth of his father’s age. The sum of the boy’s age and his father’s age is 35. What will be father’s age after 8 years?
a)    15  
b)    28
c)    35
d)    36



8).A man said to a lady “your mother’s husband’s sister is my anut” How is the lady related to man?
a)    Sister
b)    Mother
c)    Daughter
d)    Grand daughter



9).If South East becomes North, then what will South West become?
a)    North
b)    West
c)    East   
d)    North West



10).Arrange the following words in their descending order:
            1. Weekly                   2. Bi-annual               3. Fortnightly
            4. Monthly                  5.Annual
a)    1, 3, 4, 2, 5
b)    2, 5, 4, 1, 3
c)    4, 1, 2, 3, 5
d)    5, 2, 4, 3, 1



Answers:                                 
1). a)   2). c)   3). d)   4). b)   5). b)   6). c)   7). d)   8). a)   9). c)   10). d)

People Also Visited:

Click Here to Follow Us on Facebook