List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-8

List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams
List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-8:
The List of General Intelligence and Reasoning Questions for SSC- CGL exams were given below, Candidate those who are applied for this exam can use this questions for preparation.


Directions: In question nos. 1 to 8, Select the related words/letters/numbers from the given alternatives.

1).EHK : ICO : : ?
a)    KMQ : MPT
b)    JLP : NGT
c)    GTL : KXP
d)    DGJ : HEP



2).FM : 15O : : SC : ?
a)    13M
b)    12N
c)    12L   
d)    15J



3).UWY : BFJ : : QVX : ?
a)    GDH
b)    HDG
c)    JEC
d)    SWB



4).Cricket : LBW : : Hockey : : ?
a)    Foul   
b)    Birdie
c)    Checkmate
d)    Stroke



5).Burma : Kyat : : Qatar?
a)    Yen   
b)    Dinar
c)    Riyal
d)    Taka



6).9 : 512 : : 7 : ?
a)    729
b)    216
c)    343
d)    125



7).196 : 256 : : 629 : ?
a)    225  
b)    384
c)    289
d)    256



8).EV : BG : : PS : ?
a)    CE
b)    RT
c)    KH
d)    TW



Directions (9-13): In question nos. 9 to 13, find the one which is different from the remaining three.

9).
a)    Euro
b)    Taka
c)    Seoul   
d)    Tenge



10).
a)    9261
b)    5823
c)    6859
d)    2197



11.
a)    Mustard
b)    Wheat
c)    Jowar
d)    Gram


  
12.
a)    Potato
b)    Turmeric
c)    Ginger
d)    Gourd



13.
a)    54
b)    63
c)    28
d)    73



Answers:                                 
1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). c)   6). b)   7). c)   8). a)   9). c)   10). b)   11). a)   12). d) 13). c)

People Also Visited:

Click Here to Follow Us on Facebook