List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-9

List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams
List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-9:
The List of General Intelligence and Reasoning Questions for SSC- CGL exams were given below, Candidate those who are applied for this exam can use this questions for preparation.


Direction (1-9):  In the following questions, select the related letters/ word/ number from the given alternatives.
1).Length : Meter : : Power : ?
a)    Calories
b)    Degree
c)    Watt
d)    Kilogram



2).Square : Cube : : Circle : ?
a)    Ellipse
b)    Parabola
c)    Cone    
d)    Sphere  



3).Paper : Tree : : Glass : ?
a)    Window    
b)    Sand
c)    Stone
d)    Mirror



4).ACFJ : ZXUQ : : EGIN : ?
a)    VUSQ   
b)    VRPM
c)    UTRP
d)    VTRM



5).ACEG : DFHJ : : QSUW : ?
a)    TVXZ  
b)    TQST
c)    MNPR
d)    EGIJ



6).EGIK : FILO : : FHJL : ?
a)    JGMP
b)    JGPM
c)    GJPM
d)    GJMP



7).10 : 90 : : 9 : ?
a)    69
b)    72
c)    89
d)    97



8).7 : 56 : : 9 : ?
a)    63
b)    81
c)    90
d)    99


  
9).20 : 50 : : 100 : ?
a)    150
b)    250
c)    200   
d)    156



10).Arrange the following words in their ascending order, as in a dictionary.
1.    Pick                                  2. Pith                     3. Pile
 4. Perk                                  5. Pour
a)    4,1,2,3,5
b)    4,1,3,2,5
c)    4,3,2,1,5
d)    5,4,3,2,1



Answers:                                 
1). c)   2). d)   3). b)   4). b)   5). a)   6). d)   7). b)   8). c)   9). b)   10). b)

People Also Visited:

Click Here to Follow Us on Facebook