List of General Intelligence & Reasoning Questions and Answers for SSC- CGL Exams Set-10

List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams
List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-10:
The List of General Intelligence and Reasoning Questions for SSC- CGL exams were given below, Candidate those who are applied for this exam can use this questions for preparation.

Direction (1-8):  In the following questions, select the related letters/ word/ number from the given alternatives.

1).TEAM : VHNZ : : SUCH : ?
a)    FSHX
b)    FHSX
c)    SXHF
d)    HFXS



2).KIHJ : PNOQ : : XUPR : ?
a)    DAVX
b)    CFRP
c)    XVAD   
d)    AVXD  



3).D_H : J_N : : P_T : V_Z
a)    FLRX   
b)    ELSW
c)    XRLF
d)    LFXR



4).BY : KQ : : AZ : ?
a)    IP    
b)    KP
c)    LS
d)    JR



5).8 : 20 : 7 : ?
a)    17   
b)    20
c)    25
d)    21



6).Body : Tonic : : Crops : ?
a)    Water
b)    Tree
c)    Root
d)    Fertilizer



7).Orbit : Earth : : Route : ?
a)    Hill   
b)    Procession
c)    Space
d)    Plant



8).92 : 49 : : 28 : ?
a)    45
b)    16
c)    25
d)    36



Directions (9,10) : From the given alternatives select the word which cannot be formed by using the letters of the given word.

9).ALTERNATIVE
a)    EARN
b)    LATTER
c)    INNATE   
d)    RAIN



10).FOUNDATION
a)    DONATION
b)    DATE
c)    FOOD
d)    FOUND



Answers:                                 
1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). d)   7). b)   8). d)   9). c)   10). b)

People Also Visited:

Click Here to Follow Us on Facebook