List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-11

List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams
List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-11:
The List of General Intelligence and Reasoning Questions for SSC- CGL exams were given below, Candidate those who are applied for this exam can use this questions for preparation.

Direction (1-8):  In the following questions, Find the odd number/ letters/ number pair from the given alternatives.
1).
a)    Pathology
b)    Geology
c)    Cardiology
d)    Radiology



2).
a)    Rivulet
b)    Stream
c)    River   
d)    Pond  



3).
a)    Konark
b)    Madurai    
c)    Dilwara
d)    Ellora



4).
a)    RTW   
b)    QOM
c)    IKG
d)    IKM



5).
a)    EFH  
b)    OPQ
c)    BCE
d)    IJL



6).
a)    DH
b)    FJ
c)    HK
d)    PR



7).
a)    24  
b)    49
c)    80
d)    15



8).
a)    121
b)    324
c)    623
d)    729



9).
a)    704, 11
b)    256, 4
c)    832, 13   
d)    310, 5



10).Arrange the following words in their ascending order:
1. Millenium               2. Diamond Jubilee              3. Silver Jubilee
4. Centenary             5. Golden Jubilee
a)    2, 3, 5, 4, 1
b)    2, 5, 3, 1, 4
c)    3, 5, 2, 4, 1
d)    2, 3, 5, 1, 4



Answers:                                 
1). b)   2). d)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). b)   8). c)   9). d)   10). c)

People Also Visited:

Click Here to Follow Us on Facebook