English Vocabulary Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-17

English Vocabulary Questions and Answer for SSC CGL Exam
English Vocabulary Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-17:
The list of English vocabulary questions and answer for SSC CGL Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.


Direction (1-10): In Questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word

1).Sheila’s tall tales have no meaning _________.
a)    Jealousy
b)    Greed
c)    Boasting
d)    Pride





2).The bridge gave way under the heavy weight.
a)    Collapsed
b)    Endured
c)    Withshood   
d)    Stooped





3).His plan was so complicated that it floored his listeners.
a)    Encouraged    
b)    annoyed
c)    entertained
d)    puzzled





4).My uncle’s business has gone to the dogs.
a)    Is ruined    
b)    Is sick
c)    Is sick
d)    Is angry





5).Despite the highs and lows, life tends to average itself out.
a)    Balance itself   
b)    Be unvarying
c)    Show equal value
d)    Get compatible





6).On second thoughts she refused to accept his invitation.
a)    On reconsidering
b)    Reviewing leisurely
c)    Moral grounds
d)    Seeing his brashness





7).I stirred the hornet’s nest by my honest statement.
a)    Responded to criticism angrily   
b)    Caused anger in many people
c)    Stopped people criticizing someone
d)    Acted with energy and interested





8).He knows how to break in horses.
a)    Rear
b)    Tend
c)    train
d)    force





9).The judge declared the agreement null and void
a)    empty
b)    annulled
c)    unavoidable    
d)    not binding





10).We should bury the hatchet and become friends.
a)    Obtain
b)    Influence friends
c)    Make peace
d)    Keep a secret





Answers:                                 
1). c)   2). a)   3). d)   4). a)   5). a)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). c)

People Also Visited: