English Vocabulary Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-14

English Vocabulary Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015
English Vocabulary Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-14:
The list of English vocabulary questions and answer for SSC CGL Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.


Direction (1-5): In Questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word
1).Vociferous
a)    Violent
b)    Loud
c)    Secret
d)    True


2).Fictional
a)    Genuine
b)    Authentic
c)    Fanciful
d)    Real


3).Trivial
a)    Crucial
b)    Significant
c)    Vital
d)    Ordinary


4).Impudent
a)    Vigilant
b)    Astute
c)    Insolent
d)    Arrogant


5).Pompous
a)    Pretentious
b)    Supportive
c)    Demanding
d)    Flashy


Direction (6-10): In questions choose the word opposite in meaning to the given word
6).Cultivated
a)    Crude
b)    Genteel
c)    Suave
d)    Refined


7).Impertinent
a)    Insolent
b)    Impudent
c)    Cheeky
d)    Courteous


8).Divulge
a)    Disseminate
b)    Dissemble
c)    Publicize
d)    Transmit


9).Appreciation
a)    Aspersion
b)    Admiration
c)    Commendation
d)    Compliment


10).Supple
a)    Pliant
b)    Pliable
c)    Rigid
d)    Flexible


Answer:
1).  b)    2). c)   3). d)    4). c)    5). a)    6). a)    7). d)    8). b)    9). a)    10). c)

People Also Visited: