English Questions (Error Spot) with Explanations for SSC-CGL Exam 2015 set-13

English Questions (Error Spot) with Explanations for SSC-CGL Exam 2015
English Questions (Error Spot) with Explanations for SSC-CGL Exam 2015 set-13:
The list of English Questions Error Spot with Explanations for SSC CGL Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.


Errors Spot: In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Spot the Errors.
1).Mobile phones are so importance these days that are no longer luxury items but have became a necessity.
a)    a necessity
b)    so importance these days
c)    no longer
d)    No Error





2).Neither he or his wife has arrived.
a)    has arrived
b)    Neither he
c)    No Error    
d)    or his wife  





3).The process was too simple and easy to understand that its hardly took five minutes for us to grasp it.
a)    No Error   
b)    and easy to understand that it hardly
c)    took five minutes for us to grasp it
d)    The process was too simple





4).Read not to contradict nor to believe but to weigh and consider.
a)    but to weigh and consider
b)    No Error
c)    Nor to believe
d)    Read not to contradict





5).The decapitated body of a young girl was discovered yesterday.
a)    No Error
b)    The decapitated body
c)    Of a young girl
d)    Was discovered yesterday





6).We really wanted to go to the park but we were told not to go out if its rain.
a)    No Error
b)    Were told
c)    Wanted to go
d)    If it rain





7).It has been said that history is the essence of innumerable biography.
a)    No Error
b)    Of innumerable biography
c)    That history is the essence
d)    It has been said





8).The international day against Durg Abuse and Illicit Traffickings is observed on June 26th.
a)    Drug Abuse and Illicit Traffickings  
b)    No Error
c)    Is observed on June 26th
d)    The International Day against





9).If man makes proper use of his time and opportunities and follow his aim in life with patience and perseverance, he is sure to succeed
a)    And perseverance, he is sure to succeed.
b)    If man makes proper use of his time and opportunities
c)    and follow his aim in life with patience
d)    No Error





10).Jewellery retailers across India decided to suspend sold of gold coins and bars for six months.
a)    To suspend sold
b)    Of gold coins and bars for six months
c)    No Error
d)    Jewellery retailers across India decided





Answers:                                 
1). b)   2). d)   3). d)   4). b)   5). d)   6). d)   7). b)   8). a)   9). c)   10). a)

People Also Visited: