English Questions (Error Spot) with Explanations for SSC-CGL Exam 2015 set-15

English Questions (Error Spot) with Explanations for SSC-CGL Exam
English Questions (Error Spot) with Explanations for SSC-CGL Exam 2015 set-15:
The list of English Questions Error Spot with Explanations for SSC CGL Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.


Errors Spot: In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Spot the Errors. 
1).Who do you think will win the game?
a)    Who do you
b)    No Error
c)    Win the game
d)    Think will





2).My cousin cannot understand why his teacher says that the earth move round the sun.
a)    Teacher Says
b)    Cannot understand
c)    No Error    
d)    Move round the  





3).Reading is no longer popular among the youthful of today. As the influence of the internet has taken over a very important and active hobby.
a)    Among the youthful of today   
b)    Very important and active hobby
c)    Influence of the internet
d)    No Error





4).A person who sticks to one thing inspite of initial difficulties is sure to succeed in the end.
a)    A person who sticks to one thing   
b)    Is sure to succeed in the end
c)    Inspite of initial difficulties
d)    No Error





5).What make people angry or tense is actually a mystery which is difficult to explain.
a)    No Error  
b)    What make people angry
c)    Or tense is actually a mystery
d)    Which is difficult to explain





6).She gave me details of all the schools she had visited while she was on an official tour.
a)    All the schools she had visited
b)    No Error
c)    She gave me details of
d)    While she was on a official tour





7).The doctor recommended that he should take a holiday.
a)    That he should   
b)    Take a holiday
c)    The doctor recommended
d)    No Error





8).Education is the only affective tool to help eradicate the problem of violence against women.
a)    Problem of violence
b)    Help eradicate
c)    The only affective tool
d)    No Error





9).Even fools when he holdeth his peace is counted wise.
a)    When he holdeth his peace
b)    No Error
c)    Even fools    
d)    Is counted wise





10).Henry is a capable boy of doing anything.
a)    A capable boy
b)    Of doing anything
c)    Henry is
d)    No Error





Answers:                                 
1). b)   2). d)   3). a)   4). d)   5). b)   6). b)   7). d)   8). c)   9). c)   10). a)

People Also Visited: