Practice English Questions (Error Spot, Sentence Rearrangement) for Upcoming SSC-CGL Exam Set-6

Practice English Questions for Upcoming SSC-CGL Exam
Practice English Questions (Error Spot, Sentence Rearrangement) for Upcoming SSC Exam Set-6:
The list of practice English Questions for Upcoming SSC Exam was given here, candidates those who are preparing for the examination can use this practice questions.

            Directions (Q.1-5): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is 5). (Ignore errors of punctuation, if any.)

1).
a)    Aam Aadmi Party leader Arvind Kerjiwal’s campaign against crony capitalism
b)    With focus on the Reliance group and its close relationship
c)    With the two political parties, the Congress and the BJP
d)    Snowballs into an election debate.
e)    No error


2).
a)    In fact, his entire life was shaped
b)    by his majesty of knowing
c)    the rules and
d)    knowing to use them.
e)    No error


3).
a)    The FIR filed by the Anti-Corruption Branch of the Delhi Government
b)    against Union minister Murli Deora and RIL chairman Mukesh Ambani
c)    alleges rigging of the price of gas
d)    to favour the corporate giant
e)    No error


4).
a)    In order to meet rising demand of doctors
b)    in the state, the state government
c)    has taken a major decision to increase
d)    the number of seats in MBBS course.
e)    No error


5).
a)    President Maduro has called
b)    on the opposition
c)    to start talk urgently with the government
d)    to end the violence
e)    No error


Directions(Q.6-10):Rearrange the following seven   sentences(A),(B),(C),(D),(E),(F) and  (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A)  whereas Charge Card would require the card holder’s account in the concerned bank, the dues on the Credit Card can be paid by a cheque drawn on any bank.
(B)  The difference between the Credit and Charge Card is that, in case of Charge Card, the amount becomes payable immediately on the debit to the account.
(C)  The Credit Card might cause credit risk for the card- issuing banks.
(D)  Whereas no fee is levied if the full amount billed is paid within a given due date, a service fee/ interest is charged on the payment which is deferred.
(E)   In case of Credit Cards, the card holder is sent a bill indicating the dues and he/she has the option to pay the entire amount as soon as the bill is received or choose to pay only certain percentage of the amount billed, in which case the card holder gets a credit to the balance amount of the bill.
(F)  Like other loan advances, Credit Card dues may also be defaulted.
(G) In other words, a Credit Card holder need not maintain an account with the card-issuing bank.

6).Which of the following would be the LAST (SEVENTH) sentence after rearrangement?
a)    G
b)    B
c)    A
d)    F
e)    C


7).Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement?
a)    E
b)    F
c)    G
d)    A
e)    B


8).Which of the following would be the FIFTH sentence after rearrangement?
a)    A
b)    C
c)    D
d)    G
e)    F


9).Which of the following would be the FIRST sentence after rearrangement?
a)    D
b)    B
c)    E
d)    C
e)    A


10).Which of the following would be the SIXTH sentence after rearrangement?
a)    C
b)    A
c)    F
d)    E
e)    G


Answers:                                 
1). d)   2). d)   3). e)   4). a)   5). c)   6). d)   7). a)   8). d)   9). b)   10). a)

People Also Visited: