List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam Set-4

List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam Set-4:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

 1).On increasing the temperature, the solubility of the solute in the solvent________.
a)    Increase  
b)    Decrease  
c)    Change  
d)    Does not change



2).Which law relates solubility of solvents with pressure?
a)    Hess’ law  
b)    Henry’s law
c)    Charles’ Law  
d)    Boyle’s law



3).When sunlight passes through the window of your house, the dust particles scatter the light making the path of the light visible. This phenomenon is called as________.
a)    Brownian motion  
b)    Tyndall effect
c)    Raman effect
d)    Uniform motion



4).The Greek term ‘atomos’ means ___________.
a)    divisible  
b)    indivisible
c)    macro molecule
d)    soft sphere



5).Isotopes are the atoms of same element, with same atomic number. But with different__________.
a)    Atomic number
b)    Mass number
c)    Number of electrons
d)    Chemical nature



6).6C12 and 6C14 are _________.
a)    Isotopes  
b)    Isobars
c)    Isomers
d)    Molecules



7).Atoms of different elements possessing in the same atomic mass are called _______.
a)    Isotopes  
b)    Isobars
c)    Isomers
d)    Molecules



8).Atoms of different elements with same number of neutrons.
a)    Isotopes
b)    Isomers
c)    Isobars
d)    Isotones



9).Atomicity of oxygen in ozone molecule is____________.
a)    1  
b)    2
c)    3
d)    4



10).Atomicity of primary gases is__________.
a)   
b)    2
c)    3
d)    4



Answers:                                 
1). a)   2). b)   3). b)   4). b)   5). b)   6). a)   7). c)   8). d)   9). c)   10). b)

People Also Visited: