List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam Set-3

List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam Set-3:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).Cheese is a colloidal solution of ________.
a)    Solid in solid
b)    Liquid in solid  
c)    Solid in liquid  
d)    Gas in solid



2).Cork is a colloid of __________.
a)    Solid in solid
b)    Liquid in solid  
c)    Solid in liquid  
d)    Gas in solid



3).Smoke is a colloid of ______.
a)    Solid in solid
b)    Liquid in solid  
c)    Solid in liquid  
d)    Solid in Gas



4).The saturation temperature for 20.7g of CuSO4 soluble in water is_______.
a)    100C
b)    1000C
c)    200C
d)    300C



5).The solubility level of an aqueous solution of NaCl at 250C is ________.
a)    20g
b)    36g
c)    95g
d)    8g



6).The increase in the solubility of Sodium halides, in water at 250C is________/
a)    NaCl > NaBr > Nal
b)    NaBr > Nal > NaCl
c)    Nal > NaBr > NaCl
d)    NaCl = NaBr > Nal



7).Solubility of CaO in water is a ________.
a)    Chermic  
b)    endothermic
c)    exothermic
d)    hypothermic



8).According to Henry’s Law, in gases, an increase in pressure increase______.
a)    Solubility  
b)    saturation
c)    volume
d)    viscosity



9).Deep sea divers use mixture of ________.
a)    Helium - Oxygen  
b)    Nitrogen - Oxygen
c)    Hydrogen - Nitrogen
d)    Helium - Nitrogen



10).The continuous random motion of colloidal particles is called ________.
a)    Brownian movement   
b)    Zig zag movement
c)    Continuous movement
d)    Tyndall effect



Answers:                                 
1). b)   2). d)   3). d)   4). c)   5). b)   6). c)   7). c)   8). a)   9). a)   10). a)

People Also Visited: