List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam Set-2

List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam Set-2:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

 1).Milk is a _______.
a)    True solution
b)    Colloidal solution
c)    suspension
d)    saturated solution



2).Nitrogen in soil is an example for_______.
a)    True solution   
b)    saturated  
c)    super saturated  
d)    unsaturated



3).Fog is a solution of ________.
a)    Liquid in gas
b)    Gas in liquid
c)    Solid in gas
d)    Gas in gas



4).Soda water is a solution of ________.
a)    Liquid in gas
b)    Gas in liquid
c)    Solid in gas
d)    Gas in gas



5).Blood is an example of ________.
a)    True solution
b)    Colloidal solution
c)    Saturated solution
d)     Suspension



6).The dispersed phase in a colloidal solution is_________.
a)    Solute   
b)    Solution
c)    Suspension
d)    Mixture



7).Sugar and Salt solutions are________.
a)    Heterogeneous mixtures
b)    True solutions
c)    Colloidal solutions
d)    Suspensions



8).Brownian movement explains the ______ property of colloidal solutions.
a)    optical
b)    electrical
c)    kinetic
d)    mechanical



9).In aqueous solutions, the solvent used is_______.
a)    benzene  
b)    ether
c)    alcohol
d)    water



10).The solution in which saturation is not achieved is called _______.
a)    Super saturated   
b)    Unsaturated
c)    Saturated
d)    suspended



Answers:                                 
1). b)   2). b)   3). a)   4). b)   5). b)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). b)

People Also Visited: