List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam Set-3

List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam Set-3:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

 1).In Germ line gene therapy, __________.
a)    Egg and sperm of the parents are changed  
b)    Sperm of the parent are changed
c)    Egg of the parent are changed
d)    Egg and sperm of the parents are not changed



2).Bio-chips will be useful in ___________.
a)    Defence, Medicine
b)    Theatre, Medicine
c)    Defence, Air Force  
d)    Navy, Medicine



3).________ are developed by employing techniques of bio-technology.
a)    Micro chips  
b)    Macro chips
c)    Auto chips
d)    Glass chips



4).Insulin dependent diabetes is caused by the degeneration of beta cells due to a _________.
a)    gene
b)    alleles
c)    defective gene
d)    gene set



5).Gene therapy is used to treat defects in__________.
a)    Somatic cell
b)    Organ
c)    Tissue
d)    Reproductive Cell



6).The converts biological signal into an electrical signal.
a)    Scanner  
b)    sensor
c)    chips
d)    traits



7).Biological signals are converted into electrical signal by_________.
a)    sensor
b)    scanner
c)    allele
d)    gene



8).Bio-sensor is used in__________.
a)    Medicines and industry 
b)    Industry and technology
c)    Medicine and aircraft
d)    Industry and aircraft



9).Bio-sensor is a device consisting of immobilized layer of biological material such as_______.
a)    Enzyme, antibody, hormone, nucleic acids
b)    Enzyme, gene, antigen, hormone
c)    Nucleic acid, formic acid, acetic acid, tartaric acid
d)    Hormone, nucleic acid, enzyme, gene



10).Bio-chemically significant enzymes are derived from______.
a)    microbes  
b)    macrobes
c)    insulin
d)    protein



Answers:                                 
1). a)   2). a)   3). a)   4). c)   5). a)   6). b)   7). a)   8). a)   9). a)   10). a)

People Also Visited: