List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam Set-4

List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam Set-4:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.


1).Amylase is derived from __________ of bacteria.
a)    Proteins
b)    Insulin
c)    Amyloproteins
d)    Hormones


2).The theory of Use and Disuse was proposed by___________.
a)    Lamarck  
b)    Mendel
c)    Darwin  
d)    Jenner



3).Odour, freshness and taste of food can be measured by using ________.
a)    Bio-Chips  
b)    Bio-sensor
c)    Biotic signals
d)    Bio-technology



4).Production of any toxin in the body due to infection can be detected by____________.
a)    Bio-sensor
b)    Bio-signals
c)    Bio-technology
d)    Bio-chips



5)._____________ is so vast and has great scope for different fields like agriculture, medicine, food industry etc.
a)    Microbiology  
b)    Embryology
c)    Bio-technology
d)    Cytology



6)._____________ are suspensions of killed or live germs which is employed to induce the production of antibodies and bring forth immunity.
a)    Vaccines   
b)    Medicines
c)    Antibiotics
d)    Antigens



7)._____________ are employed to kill the infectious germs and cure a disease.
a)    Antigens  
b)    Antibiotics
c)    Vaccines
d)    Vitamins



8).The somatic stem cells are derived from source such as_________.
a)    Bone marrow, embryos, amniotic fluid and umbilical cord
b)    Embryos, bone, knee, foetus
c)    Bone marrow, fluid, umbilical cord, joint cells
d)    Embryo, foetus, umbilical cord, fluid.



9)._________ vitamin is synthesized bio-technologically.
a)    B12  
b)    B6
c)    B2
d)    B



10)._________ cell culture is similar to that of embryonic stem culture.
a)    Somatic stem 
b)    Stem
c)    Gene
d)    Gametic



Answers:                                 
1). c)   2). a)   3). b)   4). a)   5). c)   6). a)   7). b)   8). a)   9). a)   10). a)

People Also Visited: