List of Important GK Questions from Indian History for Upcoming SSC Exam Set-3

 GK Questions from Indian History for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Indian History for Upcoming SSC Exam Set-3:
The List of Important GK questions from Indian History were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).’Acharang Sutra’ describes _____.
a)    Sermons of Gautam Buddha
b)    Code of conduct for Buddhiest monks
c)    Sermons of Lord Mahavir
d)    Code of conduct for Jain monks



2).Khuddak Nikay belongs to______.
a)    Vinay Pitak  
b)    Sulta Pitak
c)    Abhidharmrna Pitak
d)    Jatak



3).Which work provider detail information about political, social and family life in later vedic period?
a)    Upanishads  
b)    Brahman
c)    Atharvana veda
d)    All the three mentioned



4).In ‘ Bhadrabahu charit ‘ are described the event of regime of _______.
a)    Bimbisara
b)     Chandragupta Maurya
c)     Bindusara
d)     Ashoka



5).Coins are the most important source for the history of______.
a)     Mauryas
b)     Indo-Greek rulers
c)     Satvahans
d)     cholas



6).Atharvana veda has as its Brahman Book____.
a)    Aiterya
b)    Satpath
c)    Panchvimsh
d)    Gopath



7).The area under Harappan Civilisation was _______.
a)    Circular
b)     Rectangular
c)     Square
d)     Triangular



8).The Indus people imported lead from____.
a)    Saurashtra
b)    Maharashtra
c)     South India
d)     Central Asia



9).Which Harappan site is not found in Gujarat?
a)    Dhaulvira
b)    Lothal
c)    Sockhoh
d)     Sutkagendor



10).The Great public bath at Mohenjodaro has dimentions of _____.
a)    39’ x 23’ x 9’
b)    38 x 23’ x 8’
c)    39 x 23’ x 8’
d)    38’ x 23’ x 9’



Answers:                                 
1). d)   2). c)   3). c)   4). b)   5). b)   6). d)   7). d)   8). c)   9). d)   10). c)

People Also Visited: