List of Important GK Questions from Indian History for Upcoming SSC Exam Set-10

List of Important GK Questions from Indian History for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Indian History for Upcoming SSC Exam Set-10:
The List of Important GK questions from Indian History were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).EPIC Jeevaka Chintamani is work of _______
a)    Tolkappiyar  
b)    Sattanar
c)    Thhirutakkadevar
d)    Ilango adigal



2).The Sangam age polity was___________.
a)    Republic
b)    Confederation
c)    One man rule
d)    Kula sangh



3).Erotic poetry in sangam literature is Known as_____________.
a)    Aham  
b)    Puram  
c)    Pranayam
d)    None of these



4).The king who according to sangam legend feasted Mahabharat warrior is ________.
a)    Duiyancheral  
b)    Nedujelian
c)    Shenguttuvan  
d)    karikalan



5).Puram in sangam literature is _______________.
a)    Spiritual poetry
b)    War poetry
c)    Erotic poetry
d)    Peace songs



6).’Anuvaiyar was friend, advisor and band of the king __________.
a)    Pari
b)    Adiyaman Anji
c)    Kopperun Cholan
d)    Karikalan



7).Sangam literature refers to their serving as watchmen on streets of Madurai________.
a)    North Indians
b)    Africans
c)    Greek-Romans
d)     None of these


8).How many kinds of marriages are mentioned in Tolkappiyam?  
a)    8
b)    6
c)    4
d)    2


9).’Nadukal’ of sangam is ______________,
a)    Icon of God
b)    Icon of Priest
c)    Icon of King
d)    Inscribed stone in memory of Soldiers slain in War



10).How many poets and poetesses had contributed to sangam literature?
a)    471
b)    473
c)    475
d)    478



Answers:                                 
1). c)   2). d)   3). a)   4). a)   5). b)   6). b)   7). c)   8). a)   9). d)   10). b)


People Also Visited: