List of Important GK Questions from Geography for Upcoming SSC Exam

Geography - GK Quiz
List of Important GK Questions from Geography for Upcoming SSC Exam Set-10:
The List of Important GK questions from Geography were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).Coral reefs are destroyed by_____________.
a)    Air pollution  
b)    Water pollution
c)    Acid rain
d)    Global warming



2).Trade carried on within the domestic territory of a country is known as ________ trade.
a)    External   
b)    Foreign
c)    Internal   
d)    International



3).Trade blocs are created to make the ________ trade easier.
a)    Multilateral  
b)    Bilateral
c)    Unilateral
d)    Local



4).Cost efficient and most popular mode of transport in our country is ________.
a)    Airways   
b)    Roadways  
c)    Waterways  
d)    Railways  


5).The headquarters of Indian Railways is in _________.
a)    Mumbai  
b)    Delhi
c)    Nagpur
d)    Chennai



6).The costliest and most modern means of transport is __________.
a)    Air Transport  
b)    Road Transport  
c)    Water Transport
d)    Rail Transport



7).The development of a country depends on an efficient system of _________.
a)    Schools   
b)    Colleges
c)    Firms  
d)    Transport



8).Road net work in India is the ________ longest in the world.
a)    First  
b)    Second  
c)    Third  
d)    Fourth  



9).NH47 connects Tamil Nadu and ___________.
a)    Bangalore
b)    Hyderabad
c)    Madurai
d)    Kerala



10).The shortest National Highways is _________.
a)    NH47A 
b)    NH47
c)    NH7
d)    NH4



Answers:                                 
1). c)   2). c)   3). a)   4). b)   5). b)   6). a)   7). d)   8). b)   9). d)   10). a)

People also Visited: