List of Important GK Questions from Geography for Upcoming SSC Exam

Geography - GK Quiz
List of Important GK Questions from Geography for Upcoming SSC Exam Set-3:
The List of Important GK questions from Geography were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.


1).The ____ Range in India is the oldest mountain range of the world
a)    Satpura
b)     Aravalli
c)     Himalaiya
d)     Siawaliks



2). The Himalayas is an example of _______ Mountains
a)     Old fold
b)     Young fold
c)     Block Mountain
d)     Rin Valley



3).The highest Plateau in India is_________.
a)     Deccan Plateau
b)     Chota Nagpur Plateau
c)     Ladakh Plateau
d)     Malawa Plateau



4).The Eastern Himalaiyas are also called _____.
a)    Siwaliks
b)     Purvachal
c)     Duns
d)     Terai



5).The Largest Plain of India is _____.
a)     Ganga
b)     Rajastan
c)     Punjab
d)    Haryana



6).The highest peak in Aravalli range is ____.
a)    Guru Shikhar
b)     Doddabetta
c)     Mahendragiri
d)     Anai Mudi



7).The highest peak of South India is _____.
a)    Doddabetta
b)     Anai Mudi
c)     Mahendragiri
d)     Mt. Abu



8).The Extreme southern most point of India is _______.
a)    Indira Point
b)     Cape Comerin
c)    Trivandrum
d)     Kodaikanal



9).Indian Experience _______.
a)    Temperate Climate
b)     Tropical Monsoon Climate
c)     Tropical Climate
d)     Cold Climate



10).The Coastal area enjoy ___________ Climate.
a)    Continental
b)    Equable
c)    Humid
d)    Hot



Answers:                                 
1). b)   2). b)   3). c)   4). b)   5). a)   6). a)   7). b)   8). a)   9). b)   10). b)

People Also Visited: