List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-9

List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-9:
The List of Important GK questions from Economic and Commerce were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.


1).Which was the first bank in India to introduce a 24 hour ATM?
a)    SBI
b)    HDFC Bank
c)    ICICI Bank
d)    HSBC



2).Oil refineries of IOC are situated at ____________.
a)    Noonamathi (Assam)  
b)    Barauni (Bihar)
c)    Kochi (Kerala)  
d)    All of the above



3).Vishakapatnam is famous for _________.
a)    Railway coach building   
b)    Beach  
c)    Ship building
d)    Pearl production



4).Name the product manufactured at Dalmia Nagar.
a)    Jute
b)    Cement
c)    Cars
d)    Plastics



5).Which place is famous for ivory and wood carving works?
a)    Jaipur  
b)    Kolkata
c)    Chennai
d)    Kozhikode



6).Hindustan Aeronautics Limited is situated at___________.
a)    Nagpur  
b)    Hyderabad
c)    Bangalore
d)    Nasik



7).India’s first satellite was launched during__________.
a)    1920
b)    1980
c)    1975
d)    1985



8).When and where did Union Carbide disaster lake place?
a)    1980, Nagpur
b)    1984, Nagpur
c)    1984, Bhopal
d)    1980, Bhopal



9).Bhilai is famous for_________.
a)    Iron and Steel  
b)    Leather
c)    Railway Coaches  
d)    Aluminium Products



10).Cocoa is grown in___________.
a)    Kerala 
b)    Nilgiris
c)    Uttar Pradesh
d)    Both (a) and (b)



Answers:                                 
1). d)   2). d)   3). c)   4). b)   5). a)   6). c)   7). c)   8). c)   9). a)   10). d)

People Also Visited: