List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-8

List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-8:
The List of Important GK questions from Economic and Commerce were given here, Candidates those whos are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.


1).The valley project designed on the model of Tennessee Valley Authority is____
a)    Gandak Project
b)    Damodar Valley Project
c)    Hirakud Project
d)    Ukai Project



2).Third world countries refer to ________.
a)    African countries   
b)    Development countries  
c)    Developing countries   
d)    Oil exporting countries  



3).Laissez-faire policy refers to ______.
a)    Trade policy  
b)    Policy of interference by the Govt. in economic affairs
c)    Policy of non-interference by the Govt. in economic affairs
d)    Commercial policy



4).Mark the one which does not belong to the group.
a)    Reserve Bank of India
b)    Canara Bank
c)    Union Bank of India  
d)    Punjab National Bank



5).Who first coined the word ‘Industrial Revolution’?
a)    Arnold Toynbee
b)    Lenin
c)    Stalin
d)    Lincoin



6).Gold rates are decided in the city of __________.
a)    Washington  
b)    London
c)    New York
d)    Singapore



7).Economic Planning is an essential feature of __________.
a)    Mixed economy
b)    Socialist Economy
c)    Dual Economy
d)    Capitalist Economy



8).Which of the following are Public Sector Companies?
a)    BHEL
b)    ONGC
c)    OIL
d)    All of these



9).Where are India’s Fertilizer Industries situated?
a)    Sindri  
b)    Ramagundam
c)    Chennai
d)    All of the above



10).ICF, Chennai, has started its production in _________.
a)    1955 
b)    1950
c)    1960
d)    1965



Answers:                                 
1). b)   2). c)   3). c)   4). a)   5). a)   6). b)   7). b)   8). d)   9). d)   10). a)

People Also Visited: