List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-4

List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-4:
The List of Important GK questions from Economic and Commerce were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.
1).Consider the following statements and identify which one of the measures is not correct in curbing inflation?
a)    Increasing taxation
b)    Increases government expenditure
c)    Restrictions on imports
d)    rationing



2).NACMF is National Agricultural Co-operative _________ Federation.
a)    Management   
b)    Marketing
c)    Manufacturers   
d)    Mile-stone



3).NACMF has been entrusted with marketing of__________.
a)    Wheat and paddy  
b)    Eggs and poultry
c)    Fruits and spices
d)    Milk and milk products



4).When was Consumer Protection Art (COPRA)
a)    1980
b)    1985
c)    1987
d)    1986



5).What is ‘hard currency’?
a)    Currency earned after a hard work  
b)    A foreign currency short in supply
c)    The amount borrowed to be repaid with a high Interest
d)    Currency earned through income tax by the government



6).The Headquarters of World Bank is situated________.
a)    Washington  
b)    Geneva
c)    Beijing  
d)    Hong Kong



7).Who said,”The budget need not be a sector affair” ?
a)     B. Venkatraman
b)    Palkhiwalah
c)    C.Subramaniam
d)    Chintamani Deshmukh



8).The Indian Institute of Tourism and Travel Management is situated at_________.
a)    Mumbai
b)    Hyderabad
c)    Democracy
d)    Monarchy



9).Panchayat Raj system is an institution exemplifying the decentralization of _______.
a)    Socialism  
b)     Captitalism
c)    Democracy
d)     Monarchy



10).Which country supplies the cloves on a very large scale to the world market?
a)    Zambia 
b)    Finland
c)    Norway
d)    Indonesia



Answers:                                 
1). b)   2). b)   3). b)   4). d)   5). b)   6). a)   7). b)   8). c)   9). c)   10). b)

 People Also Visited: