List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-3

GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-3:
The List of Important GK questions from Economic and Commerce were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).Which of the following year(s) of the 11th Five Year Plan (2007-12) registered the highest GDP growth rate?
a)    2007-08 & 2010-11
b)    2008 - 09
c)    2009 - 10  
d)    2011 - 12



2).When was ‘Saving Bank System’ Introduced in India?
a)    1830  
b)    1885
c)    1910
d)    1935



3).What is the main crop of Arunachal Pradesh?
a)    Paddy  
b)    Wheat
c)    Barley  
d)    Ragi



4).Which state in India has the smallest farms holdings?
a)    Assam
b)    Goa
c)    Sikkim
d)    Kerala



5).The use of Cinchona is associated with the______.
a)    Manufacturing of chromium
b)    Production of rubber
c)    Manufacturing of quinine
d)    Production of gum arabic



6).The main industry of Manipur is________.
a)    Handloom   
b)    Power Production
c)    Transport Products
d)    Sugar



7).Kharif season’s rain is due to_______.
a)    Cyclones
b)    Northeast Monsoon
c)    Southeast Monsoon
d)    Both (a) and (b)



8)._________ is the largest consumer goods manufacturer of India.
a)    Hindustan Lever Ltd.
b)    Colgate-Palmolive India Ltd.
c)    Smitheline Beecham Consumer Healthcare Ltd.
d)    Tata India Ltd.



9).National Watershed Development Project for Rainfed Areas (NWDPRA) was launched in_______.
a)    1990 - 91  
b)    1989 - 90
c)    1995 - 96
d)    1992 - 93



10).During the Introduction period of first Green Revolution, India Gained the International Acclaim by producing the high yield variety of _______.
a)    Flowers
b)    Spices 
c)    Fruits
d)    Seeds



Answers:                                 
1). a)   2). b)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). c)   8). a)   9). a)   10). c)

People Also Visited: