List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam Set-2

List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam Set-2:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).The meat eaters who existed 1.5 million years ago were called ______.
a)    Homo habilis
b)    Hominids
c)    Homo erectus
d)    Homo sapiens



2).The term vaccine was coined by______.
a)    Dr. Ian Wilmut  
b)    Edward Jenner
c)    Charles Darwin  
d)    Alexander Flemming



3).Dolly was developed in the year _______.
a)    August 1982  
b)    July 1996
c)    July 1994
d)    September 1974



4).The nucleus of udder cell which was used to develop Dolly was taken from_______.
a)    Six year old Finn Dorset white sheep
b)    Seven year old white sheep
c)    Six year old goat  
d)    Five year old cow



5).Vaccines are substances that confer immunity against________.
a)    All kind of diseases  
b)    Communicable diseases
c)    Specific diseases
d)    Non communicable diseases



6).Steroid drugs like prednisolone is produced from______.
a)    Rhizopus  
b)    Penicillium
c)    Aagaricus
d)    Bacteria



7).Antibiotics are chemical substances derived from microbes like_____.
a)    Fungi, Algae
b)    Fungi, Bacteria
c)    Fungi, Virus  
d)    Bacteria, Algae  



8).Bio-technologically synthesized vitamin B12 is used to cure________.
a)     Anaemia
b)    Tuberculosis
c)    Pernicious anaemia
d)    Cancer



9).Biological computers will be developed using_______.
a)    Bio sensor  
b)    Gene
c)    Bio-Chips
d)    Enzymes



10).Gene therapy is the means to treat or even cure genetic and acquired diseases like_____.
a)    Cancer 
b)    Smallpox
c)    Swine - flu
d)    Common cold



Answers:                                 
1). c)   2). b)   3). b)   4). a)   5). c)   6). a)   7). b)   8). b)   9). c)   10). a)

People Also Visited: