List of Important GK Questions from Geography for Upcoming SSC Exam

Geography - GK Quiz
List of Important GK Questions from Geography for Upcoming SSC Exam Set-5:
The List of Important GK questions from Geography were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).The soil found in the Arid zone is known as_______.            
a)    Desert Soil
b)    Laterite Soil
c)    Black Soil
d)    Alluvial Soil



2).The Monsoon Forests are otherwise called as______.
a)    Tropical evergreen forest
b)    Deciduous forest
c)    Mangrove forest
d)    Mountain forest



3).Which one of the following mineral is contained in the monazite sands?
a)    Oil
b)    Uranium
c)    Thorium
d)    Coal



4).Resources that can be used or reproduced again and again are _______.
a)    Unnatural Resources
b)    Renewable resources
c)    Non-Renewable resources
d)    Human resources



5).Minerals and fossil fuels are examples of ______ resources.
a)    Renewable
b)    Usable
c)    Non-Renewable
d)    Non-Metallic



6).Black Soil is formed from the weathering of _______ rocks.
a)    Igneous
b)    Sedimentary
c)    Metamorphic
d)    Crystalline



7).Removable of fertile content from the soil by nature and man is called ______.
a)    Soil Formation
b)    Soil Conservation
c)    Soil Erosion
d)    Soil Fixation



8).The percentage of forest area in India is _______.Cherrapunji
a)    19.00%
b)    19.19%
c)    19.29%
d)    19.39%



9).Sunderbans is the Mangrove forest found in______.
a)    West Bengal
b)    Tamil Nadu
c)    Gujarat
d)    Assam



10).’Sholas’ are tropical forests found in ______.
a)    Satpura
b)    Nilgiri
c)    Malkala
d)    Anaimalai



Answers:                                 
1). a)   2). b)   3). b)   4). b)   5). c)   6). a)   7). c)   8). d)   9). a)   10). b)

People also Visited :