List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-2

List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Economics & Commerce for Upcoming SSC Exam Set-2:
The List of Important GK questions from Economic and Commerce were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).India’s major export items are________.
a)    Handicrafts
b)    Tea Leaves
c)    Chemical and Engineering Goods
d)    All of the above  



2).Which country ranks first in sugar consumption and second in sugar production in the World?
a)    China  
b)    Cuba
c)    India  
d)    Thailand



3).When was the first budget of free India presented?
a)    26.11.1947  
b)    15.08.1947
c)    20.01.1950
d)    18.12.1950



4).Which state ranks first in the production of food grains in India?
a)    Uttar Pradesh
b)    Madhya Pradesh
c)    Andhra Pradesh
d)    Himachal pradesh



5).Invisible export means export of _______.
a)    Prohibited goods
b)    Restricted goods
c)    services
d)    goods as per OGL list



6).Which country is leading in software manufacturing?
a)    USA  
b)    UK
c)    India
d)    China



7).Name the country which is poorer than India?
a)    Pakistan
b)    Bangladesh
c)    Myanmar
d)    All the three



8).Name the states which produce electricity from sugarcane waste?
a)    Uttar Pradesh and Madhya Pradesh  
b)    Tamil Nadu and Maharashtra
c)    Assam and Orissa
d)    Kerala and Andhra Pradesh



9).Devaluation means decrease in the_______.
a)    Value of money in terms of world currency  
b)    Value of money internally
c)    Valuation of Gold
d)    Currency production of a country



10).Inflation denotes the following situations?
a)    Price level rises – money value falls 
b)    Price level rises – money value rises
c)    Price level falls – money value falls
d)    Price level falls – money value rises



Answers:                                 
1). d)   2). c)   3). a)   4). a)   5). c)   6). c)   7). d)   8). b)   9). a)   10). a)

People Also Visited: