List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-4

List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams
List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-4:
The List of General Intelligence and Reasoning Questions for SSC- CGL exams were given below, Candidate those who are applied for this exam can use this questions for preparation.

1). In a certain code language language TEACH is written as GDZFS. How is ORDER written in that code language?
a)    PQCFS
b)    QCFNS
c)    QFCSN
d)    FQESN


2).Q moves towards south and walk 5m,then he turns to his left and walks 12m,again he moves towards south and walks 8m,then he turns to his right and walks 13m.How far is he from the starting point and in which direction?
a)    2m,North
b)    2m,East
c)    8m,Southeast
d)    12m,West


3).Pointing to a photograph, a woman said, “His father is the only son of my daughter’s grandmother’s husband”. How is the person in photograph related to the woman?
a)    Father
b)    Brother
c)    Husband
d)    Son


4).If ‘P’ denotes ‘+’, ‘Q’ denotes ‘X’, ‘R’ denotes ‘+’ and ‘S’ denotes ‘–‘  then, 25 P 5 Q 6 R 8 S 4 = ?
a)    30
b)    34
c)    38
d)    40


5).If E = 5, OWL = 50, then SOME = ?
a)    55
b)    64
c)    52
d)    45


Directions: In questions nos.6-10, in each of the following questions a series is given with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

6).FK, JI, NG,?, VC, ZA
a)    ER
b)    RE
c)    OH
d)    HI


7).13, 24, 35, 46,?, 68
a)    67
b)    57
c)    58
d)    49


8).DEF, GII, JML, ?, PUR
a)    LOR
b)    KNO
c)    MQO
d)    NRP


9).C, F, K, R,?
a)    W
b)    Z
c)    Y
d)    A


10).GI, JL, MO, PR, ?
a)    NP
b)    SU
c)    PT
d)    RV


Answers:                                 
1). c)   2). b)   3). d)   4). b)   5). c)   6). b)   7). b)   8). c)   9). d)   10). c)


 People Also Visited: