Practice English Questions (Idioms/Phrases, Sentence Improvement) for Upcoming SSC-CGL Exam Set-4

Practice English Questions for Upcoming SSC-CGL Exam
Practice English Questions (Idioms/Phrases, Sentence Improvement) for Upcoming SSC Exam Set-4:
The list of practice English Questions for Upcoming SSC Exam was given here, candidates those who are preparing for the examination can use this practice questions.

            Directions: In questions nos.1-5, four alternatives are given for the idiom/ phrase bold-italicized in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

1).The newly released movie in theatres seems to be cutting the mustard with its targeted audience.
a)    A flop
b)    Fulfilling expectations
c)    Make a record
d)    Be a hit


2).You’re off your rocker if you think you will crack UPSC in your first attempt.
a)    crazy
b)    intelligent
c)    laborious
d)    smart


3).His arrogance takes the cake
a)    is disliked by all
b)    landed him in prison
c)    brings trouble for him
d)    surpasses all others


4).He shouted at me before I had time to explain, but later he apologized for jumping the gun.
a)    disturbing
b)    rebuking
c)    acting too hastily
d)    misbehaving


5).I suppose both of these will want a secretary to do all the donkey work.
a)    Urgent work
b)    Boring work
c)    Intelligent work
d)    Administrative work


     Directions: In question nos.6-10, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the underlined part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative.

6).It is wisely said that every revolution carries in it the seeds of its own destruction.
a)    Carries into its seeds of
b)    Carry a seed of
c)    Carries in itself the seeds
d)    No improvement


7).In developing countries like India, the last couple of decades have marks by momentous change.
a)    Been marked a momentary
b)    Been marked by momentous
c)    Marked the momentum
d)    No improvement


8).We live in an increasingly interconnected world that is ever changing faster than before.
a)    Faster changing than ever before
b)    Changing ever faster than before
c)    Changing faster than ever before
d)    No improvement


9).As the less developed economy grow, demand will rise dramatically, but we live in a world with finite resources.
a)    Economics grow, demand will rise
b)    Economics grow, demands rises
c)    Economics will grow, demand will rise
d)    No improvement


10).A shocking report from AIIMS, one of India’s best medical colleges, suggests that more than half’s its students end up working abroad.
a)    End by working in abroad
b)    End throughout working in abroad
c)    Working in abroad end up
d)    No improvement


Answers:                                 
1). b)   2). a)   3). d)   4). c)   5). b)   6). c)   7). b)   8). c)   9). a)   10). d)

People Also Visited:
Important Information about SSC CGL Recruitment 2015