Practice English Questions (Fill in the Blanks, Synonyms) for Upcoming SSC Exam Set-3

Practice English Questions for Upcoming SSC-CGL Exam
Practice English Questions (Fill in the Blanks, Synonyms, ) for Upcoming SSC Exam Set-3:
The list of practice English Questions for Upcoming SSC Exam was given here, candidates those who are preparing for the examination can use this practice questions.

            Directions: In question nos.1-5 sentences are given with blanks to be filed in with an appropriate word(s).Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four options given below.

1).Concurrent List includes subjects of common interest to both the Union Government ______________ the State Governments such as education, forest, trade unions, marriage, adoption and succession.
a)    As well as
b)    along with
c)    in addition to
d)    and


2).The Union and State Governments have the power to raise resources by levying taxes in order to _______________ the government and the responsibilities assigned to each of them.
a)    Carry over
b)    Carry out
c)    Carry on
d)    Carry forward


3).Former Delhi CM Sheila Dixit___________________ Delhiites to use coolers instead of air- conditioners to save power during the peak summer month but she had 31 ACs installed in her official home.
a)    May have advised
b)    Should have advised
c)    Could have adviced
d)    Must have adviced


4).________________ its first sortie in virtual world, the Indian Air Force launched the nation’s first 3D mobile game in a bid to attract generation-next youth to pursue a career in the air force.
a)    Setting out
b)    Embarking on
c)    Entering into
d)    Finishing


5).When the commission on Human Rights was established no provision was made for machinery ______________ individuals or groups could seek redress for alleged violations of human rights.
a)    whence
b)    about
c)    through whose help
d)    whereby


Directions: In question nos.06-10, out of the four alternatives choose the one which best expresses the meaning of the given word.

6).Hummock
a)    integrity
b)    knoll
c)    hook
d)    loafer


7).Leverage
a)    liability
b)    contingency
c)    overhang
d)    advantage


8).Compassion
a)    sympathy
b)    congruous
c)    confusion
d)    guileful


9).Nuptial
a)    digestible
b)    adamant
c)    lifeless
d)    wedding


10).Tenebrous
a)    rigid
b)    profane
c)    dark
d)    inviting


Answers:                                 
1). d)   2). c)   3). a)   4). b)   5). d)   6). b)   7). d)   8). a)   9). d)   10). c)

People Also Visited:
Important Information about SSC CGL Recruitment 2015