Practice English Questions (Fill in the Blanks, Synonyms) for Upcoming SSC-CGL Exam Set-2

Practice English Questions for Upcoming SSC-CGL Exam
Practice English Questions (Fill in the Blanks, Synonyms) for Upcoming SSC Exam Set-2:
The list of practice English Questions for Upcoming SSC Exam was given here, candidates those who are preparing for the examination can use this practice questions.

     Directions: In questions nos. 01-05 sentences are given with blanks to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative words.
1).The government of the Philippines struck a ___________ peace deal with Moro Islamic Liberation Front in the south of the country?
a)    Break-even
b)    breakthrough
c)    leaping
d)    breaking


2).The Defence Research and Development Organisation develops ____________ from battle tanks, missiles and the Light Combat Aircraft to massive bridge – laying machines and hundreds of other products?
a)    thing
b)    nothing
c)    something
d)    everything


3).One report ________ that 37 Coloradans died of marijuana overdoses on the first day of legalisation?
a)    claimed
b)    solicited
c)    declared
d)    insisted


4).In July 2012, the treasury committee of Britain’s House of Commons summoned the boss of Barclays, Bob Diamond, to face the __________
a)    opera
b)    rock
c)    music
d)    melody


5).In Russia, university syllabuses still ignore feminist ___________ on culture of philosophy.
a)    objectivity
b)    perspectives
c)    relativity
d)    panorama


     Directions: In question nos. 6 to 10, 0ut of four alternatives choose the one which best expresses the meaning of the given word.
6).Convene
a)    contempt
b)    comfort
c)    condemn
d)    assembly


7).Snoop
a)    repeat
b)    detective
c)    obscure
d)    outflow


8).Fecund
a)    weak
b)    sterile
c)    productive
d)    alliance


9).Natty
a)    smart
b)    filthy
c)    perverse
d)    ordinary



10).Yen
a)    apex
b)    zeal
c)    appetite
d)    desire



Answers:                                 
1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). b)   8). c)   9). a)   10). d)

People Also Visited: