List of Important GK Questions from Indian History for Upcoming SSC Exam Set-2

List of Important GK Questions from Indian History for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Indian History for Upcoming SSC Exam Set-2:
The List of Important GK questions from Indian History were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).Tripitakas was written______.
a)    Before Gautam Buddha
b)     During Buddha’s lifetime
c)     After Buddha’s death
d)     Both b) and c)


2). Manu Smriti is standard work written during______.
a)      Sunga age
b)     Mauryan Age
c)      Gupta age
d)     Later vedic period


3).Of the following Chinese travelers who did not visit India in the 7th Century A.D.?
a)      Fa-hien
b)     Yuan-Chwang
c)     Itsing
d)     None of the above


4).Where is the prehistoric grain producing site of Mehrgarh located?
a)     On the bak of Ghaggar
b)     In eastern Rann of kutch
c)     On the edge of bolan river
d)     In Western Baluchistan


5). Sixteen Mahajanapadas are referred to in_________.
a)     Anguttat Nikay
b)     Khuddak Nikay
c)     Sanyukta Nikay
d)    Deegh Nikay


6).Greek invasion of North India is described in_______.
a)      Milindapanho
b)     Gargisamhita
c)     Gaudvaho
d)     Harshacharit


7).Who authored ‘Rajtarangini’ the famous history of Kashmir?
a)     Bilhan
b)     kalhan
c)     Jaganik
d)     Atharvana veda


8).Kathak, Kapisthak, maitrayani, Taittriya and Vajsaneyi are the branches of _____.
a)     Rig Veda
b)     Yajur Veda
c)     Sama Veda
d)     Atharvana Veda


9).An account of Gupta emperors from Buddhist angle is given_____.
a)    Nandi Sutra
b)    MOOL Sutra
c)    Chhed Sutra
d)    Arya Manjushri Moolkalpa


10).Who has written about India at the time of Mahmud’s invasion?
a)    Taranath
b)    Sulaiman
c)    Alberuni
d)    Ibnbatuta


Answers:                                 
1). c)   2). a)   3). a)   4). d)   5). a)   6). b)   7). b)   8). b)   9). d)   10). c)

People Also Visited: