List of Important GK Questions from General Science (Physics) for Upcoming SSC Exam Set-2

List of Important GK Questions from Science (Physics) for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Science (Physics) for Upcoming SSC Exam Set-2:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).What will be the temperature of the maximum if 100 gm ice at 0oC is put in 100 gm water at 80oC? (Latent heat of ice = 80 cal / gm)
a)    35oC
b)    45oC
c)    60oC
d)    0oC


2).Fire in the diesel engine is produces by which of the following?.
a)    Compression
b)    Spark plug
c)    Friction
d)    Self starter


3).With an increase in pressure the melting point of max will.
a)    Decrease
b)    Increase
c)    First increase and then decrease
d)    Remain Unaffected


4).Which among the following is the best conductor of electricity?
a)    Silver
b)    Copper
c)    Gold
d)    Lead


5).Which among the following order of decreasing wavelengths of electromagnetic waves is correct?
I. Radio waves          II. Infrared rays          III. Visible Light         IV. X-Rays
a)    II, I, IV, III
b)    I, III, II, IV
c)    I, II, III, IV
d)    IV, III, II, I


6).Ampere-hour is the unit of which among the following?
a)    Power
b)    Energy
c)    Intensity of current
d)    Amount of charge


7).Who discovered X-Rays?
a)    Madam Curie
b)    Einstein
c)    Roentgen
d)    J. J. Thomson


8).Which among the following are primary colors?
a)    Red, Green, Blue
b)    Blue, Yellow, Green
c)    Red, Magenta, Yellow
d)    Yellow, Violet, Blue


9).At what temperature will the density of water be maximum?
a)     0o C
b)     32o C
c)    - 4o C
d)     4o C


10).Persistence of vision is the principle behind?
a)    Camera
b)    spectroscope
c)    Cinema
d)    Periscope



Answers:                                 
1). d)   2). a)   3). b)   4). a)   5). c)   6). d)   7). c)   8). a)   9). d)   10). c)

People Also Visited: