List of Important GK Questions from General Science (Physics) for Upcoming SSC Exam Set-1

List of Important GK Questions from Science (Physics)
List of Important GK Questions from Science (Physics) for Upcoming SSC Exam Set-1:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).The Element of an electric heater is made of__________.
a)    Nichrome
b)    Copper
c)    Aluminum
d)    None of these


2).When water is heated from 0o Celsius to 100o Celsius, the volume of water_________.
a)    Increase gradually
b)    Degrease gradually
c)    First increase, then decrease
d)    First decrease , then increase


3).One mega watt hour (MWH) is equal to________.
a)    3.6 × 103 joule
b)    3.6 × 104 joule
c)    3.6 × 107 joule
d)    3.6 × 109 joule


4).At what temperature are the temperature on Celsius and Fahrenheit scales equal?
a)    273o Celsius
b)    - 273o Celsius
c)    – 40o Celsius
d)    40o Celsius


5).The Period of revolution round the sun is maximum by which among the following planets?
a)    Mercury
b)    Venus
c)    Earth
d)    Mars


6).Einstein got the Nobel Prize for?
a)    Theory of Relativity
b)    Photo-electric effect
c)    Polarization
d)    Radio activity


7).Galvanometer can be converted into a voltmeter by using________.
a)    Low resistance in series
b)    High resistance in series
c)    Low resistance in parallel
d)    High resistance in parallel


8).Gas law was given by__________.
a)    Boyle
b)    Ostwald
c)    Arrhenius
d)    Faraday


9).Kilowatt – hour is a unit of__________.
a)    Energy
b)    Power
c)    Electric charge
d)    Current


10).The ozone layer protects us from__________.
a)    Ultra violet rays
b)    Radio waves
c)    Visual radiation
d)    Infrared radiation



Answers:                                 
1). a)   2). d)   3). d)   4). c)   5). d)   6). b)   7). b)   8). a)   9). b)   10). a)

People Also Visited: