List of Important General Awareness Questions for Upcoming SSC CGL Exam 2015 Set-2

List of Important General Awareness Questions for Upcoming SSC CGL Exam 2015
List of Important General Awareness Questions for Upcoming SSC CGL Exam 2015 Set-2:
The List of Important General Awareness Questions for Upcoming SSC CGL Exam was given, below. These questions cover the topics like, Indian History and Culture, Economy, Geography, Indian Polity. Candidates those who are preparing for the examination can use this.

1).Which among the following river originated in India?
a)    Ganga
b)    Sutlej
c)    Chenab
d)    Brahmaputra


2).Sentinelese tribe is found in which of the following States/ territories?
a)    Dadra and Nagar Haveli
b)    Goa
c)    West Bengal
d)    Andaman and Nicobar Islands


3). How many times a person can attempt for re-election as the President of India?
a)    Only thrice
b)    Only once
c)    Only twice
d)    Any number of times


4).In which generation, the development of GUIs, mouse and handheld devices were took place?
a)    Second Generation
b)    First Generation
c)    Third Generation
d)    Fourth Generation


5).The governor of a state is appointed by the President on the advice of _________.
a)    Prime Minister
b)    Chief Minister of the state
c)    Speaker of the state
d)    Chief Justice of High Court of the state


6).Which among the following is NOT a factor of Production?
a)    Bank credit
b)    Labour
c)    Land
d)    Capital


7).Which of the following does not involve in the study of microeconomics?
a)    Households
b)    Industries
c)    Individual consumers
d)    Economic aggregates


8).The stranger gas is also known as___________.
a)    Xenon
b)    Argon
c)    Helium
d)    Neon


9).A compact disc (CD) is a type of _____________ storage media.
a)    Electrical
b)    Magnetic
c)    Optical
d)    None of these


10).The British established their first factory in Surat with the permission of _________.
a)    Jahangir
b)    Sher Shah Suri
c)    Hemu
d)    Shah Jahan


Answers:                                 
1). c)   2). d)   3). d)   4). d)   5). a)   6). a)   7). d)   8). a)   9). c)   10). a)

People Also Visited:

Click Here to Follow Us on Facebook