List of Expected GK Questions from the Union Budget 2015-16

List of Expected GK Questions from the Union Budget 2015-16
List of Expected GK Questions from the Union Budget 2015-16:                             
The List of Expected GK Questions from the Union Budget 2015-16 was given below. Candidates those who are preparing for upcoming SSC- CGL exams can use these questions. 

1).As per Union Budget 2015-16, New IIM was yet to be launched in which of the below two states?
a)    Karnataka & Maharashtra
b)    Jammu and Kashmir & Andhra Pradesh
c)    Bihar & West Bengal
d)    Rajasthan & Kerala


2).How much amount was allotted in Union Budget 2015-16 for Infrastructure Sector?
a)    Rs. 50,000 crores
b)    Rs. 75,000 crores
c)    Rs. 70,000 crores
d)    Rs. 40,000 crores


3).As per Union Budget 2015-16, Service Tax will be increased to ______.
a)    14%
b)    13%
c)    15%
d)    16%


4).Government has planned to provide “On Arrival Visa” for _______ countries.
a)    165
b)    160
c)    155
d)    150


5).What is the name of the new pension scheme in which Government will contribute 50% of Premium per year?
a)    Atal Pension Yojana
b)    Suraksha Pension Yojana
c)    Aadhras Penstion Yojana
d)    Mera Pension Yojana


6).New PG institute for Horticulture will be launched at_______.
a)    Surat
b)    Amritsar
c)    Bhopal
d)    Pune


7).Where was the New IIT was planned to be launched as per Union Budget 2015-16?
a)    Jharkhand
b)    Manipur
c)    Karnataka
d)    West Bengal


8).How many Ultra Mega Power projects were planned to be constructed with capacity of each 4000MW?
a)    5
b)    8
c)    7
d)    9


9).Among the following which are the two new programs that launched in the Union Budget 2015-16?
a)    KTO & VIT
b)    MAM & VST
c)    JST & GAM
d)    GST & JAM


10).Name the bank which was launched to encourage the first generation SC/ST entrepreneurs?
a)    MUDRA Bank
b)    DENA Bank
c)    Development Credit Bank
d)    Ratnakar Bank


11). A University for Disability Studies was to be started at________.
a)    Maharashtra
b)    Kerala
c)    Andhra Pradesh
d)    Punjab


12). How much fund was allotted for Electric Cars production?
a)    Rs. 75 Crores
b)    Rs. 110 Crores
c)    Rs. 80 Crores
d)    Rs. 95 Crores


13). How much amount was allotted for Defense?
a)    Rs. 3,34,698 Crores
b)    Rs. 2,10,586 Crores
c)    Rs. 2,46,726 Crores
d)    Rs. 3,56,265 Crores


14).Among the following states, where the new AIIMS is NOT planned to set up?
a)    Assam
b)    Himachal Pradesh
c)    Tamil Nadu
d)    Manipur


15). As per Union Budget 2015-16, how many of the Secondary Schools will be upgraded?
a)    70,000
b)    80,000
c)    60,000
d)    90,000


Answers:                                 
1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). a)   9). d)   10). a)   11). b)  12). a) 
13).  c)  14). d)  15). b)